~~~~~~~~~~~~~~~

27 Kasım 2007

Soğuk İmza

Bir sevgiyi yüreğinizde istediğiniz vakit boğabilir misiniz? Ya da onu sanık sandalyesine oturtup, sonra da celladın emriyle infaz edebilir misiniz? Kimin gücü yeter ki bir sevgiyi bir yürekten kopartıp almaya! Fakat yürek de hapsedilmiş bir sevgi zamanla donuklaşır, soluklaşır ve geriye koca bir boşluk olarak yüreğinizdeki yerini alıverir.

Kimi zaman kelimelerle bölüşürsünüz onu, tıpkı bir ekmeği bölüşür gibi ve bölüştükçe kırıntılara ayrılır, her bir zerresi bir tarafa dağılır. Dağıldıkça çoğalır lakin görünmez ve dökülenleri toplayamazsınız. Görünmeyen hayalet bir sevgidir bu.. İsmi, cismi, rengi belirsiz. Yüreğinizin duvarlardan ansızın geçip geliveren, sonra aniden yokluğa gark olan.. Kim olduğu, ne oldu önemsizleşen, zamanla kendi içinde kendini yok etme çabası olan bir sevgi…

Kaldırım taşlarına düşen damlacıklar gibi gerçek ama elde tutmanın imkânsız olduğu bir sevgi… Hayatın beklenmedik bir anın da zamansızca çıkıp gelen, yine zamansızca çekip giden bir sevgiyi yaşatmaya çalışmak ne kadar akıl işidir bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa yüreğe bir kez imzası atılan yürekte kalıyor. Ama sadece boşluğun üzerindeki soğuk bir imza olarak.

Hamiyet Akan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Theme:deluxetemplates.net